• info@mindfulnesscongres.nl

Mindfulness later in de ontwikkeling

Op dinsdag 21 april, tijdens “Mindfulness in het gezin” gaan Esther de Bruin en Susan Bögels dieper in op mindfulness later in de ontwikkeling.

AUT of your MIND door Esther de Bruin

MINDfulness training voor kinderen en jongeren met  AUTisme Spectrum Stoornissen en hun ouders.

In deze presentatie wordt door Esther de Bruin tijdens “Mindfulness in het gezin” stilgestaan bij de ontwikkeling en de klinische inhoud van de 9-weekse ‘MYmind’ mindfulness training voor kinderen en jongeren met Autisme Spectrum Stoornissen en hun ouders.

Kinderen en jongeren met ASS ondervinden lastigheden in het sociale contact door o.a. moeite met het invoelen van emoties van anderen, moeite met flexibel reageren op dagelijkse situaties en ze kunnen soms vast zitten in ruminerende denkpatronen. Van mindfulness beoefening is bekend dat dit kan leiden tot een bredere en meer flexibele aandacht, een vermindering in rumineren en een verhoging van invoelend vermogen of empathie. Daarom wordt onderzocht of dit een helpende training kan zijn voor een doelgroep waar nog maar weinig effectieve behandelvormen beschikbaar zijn.

In de workshop worden ook de eerste resultaten van het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van deze training met u gedeeld.

Mindfulness voor kinderen en pubers met ADHD door Susan Bögels

Mindful Parenting door Susan Bögels

Blijf op de hoogte!

Als u uw email adres hier achter laat dan houden wij u op de hoogte over de sprekers en het programma.